Skip to main content

Arkitektonisk imponerende hospital

Uppsala Psykiatrins Hus

BYGGEÅR

2008

ARKITEKT

TENGBOM

ENTREPRENØR

Peab AB

BYGHERRE

Landstingsservice Uppsala

Uppsala Psykiatrins Hus

Lovprist & bemærkelsesværdigt arkitektur

Psykiatrins hus er en dragende bygning i Universitets hospitalsområdet i Uppsala. TENGBOM arkitekter ønskede at udtrykke en arkitektonisk fleksibilitet og åbenhed. Det er en imponerende bygning som opfordrer til et lyst og åbent miljø. Uppsala Psykiatrins hus er udnævnt som en af verdens mest arkitektonisk imponerende hospitaler og blev tildelt niende plads da American Online Master of Public Health listede ”The 30 most Architecturally Impressive Hospitals in the world”. Derudover blev bygningen nomineret i kategorien Helbred til World Architecture Festival.

Tynde & lette facadeelementer

Fiberbeton er ideelt materiale til facadebeklædning med sin lange holdbarhed, lave vægt og store formbarhed. Elementerne til dette projekt er kun 12 mm i tykkelsen og elementernes lave vægt reducerer belastningen på bygningen.

BB fiberbeton leverede facade- og loftelementer til bygnings udvendige facade. Monteringsløsningen blev skræddersyet til projektet og bestod af indstøbte stålrammer. Elementerne is farvet i BBf no.01 hvid.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig