Skip to main content

Fiberbeton beklædning for koncertsal og kongrescenter

Uppsala Konsert & Kongress

BYGGEÅR

2008

ARKITEKT

Henning Larsen Architects

ENTREPRENØR

Peab AB

BYGHERRE

Uppsala Kommun

Uppsala Konsert & Kongress

En utraditionel koncertsal

Uppsala Konsert- og Kongresshus er samlingspunktet for byens historiske centrum i den moderne bydel Vaksala i Sverige. Koncertsalen som er placeret på 6.sal er et resultat af et tæt samarbejde mellem arkitekter, ingeniører og akustikere. Resultatet er en utraditionel koncertsal med en exceptionel akustik.

Formbar vægbeklædning

Fiberbeton blev valgt til projektet på grund af den enestående formbarhed af materialet, som gjorde det muligt at designe en vægbeklædning, som ikke kun er arkitektonisk interessant, men som også bidrager til en god akustiks oplevelse.

BB fiberbeton producerede omkring 2.000 m2 fiberbeton til den indvendige vægbeklædning af koncertsalen. Vægelementerne er monteret med indstøbte stålrammer for at opfylde ønsket om en skjult montering. Denne monteringsløsning giver det færdige resultat et rent og solidt udtryk.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig