Skip to main content

Prisvindende bygninger i Slovakiet

SKY PARK

BYGGEÅR

2019 - 2020

ARKITEKT

Zaha Hadid Architects

ENTREPRENØR

INGSTEEL

BYGHERRE

Penta Real Estate

SKY PARK

Unikke former & arkitektonisk design

SKY PARK er et unikt multifunktionelt projekt i Bratislava, som integrerer 20.000 m2 offentlig park, mere end 700 lejligheder og 55.000 m2 af kontor- og detailplads. Det internationalt anerkendte arkitektstudie Zaha Hadid Architects, kendt for eksperimentale design som udfordrer grænserne for arkitektur, står bag projektet sammen med Penta Real Estate.

Organiske former gjort muligt med fiberbeton

Fiberbetonelementer fra BB fiberbeton blev brugt som en del af facadeløsningen til de tre organisk formede højhuse. Projektet satte arkitekturens grænser på prøve og evnen til at skabe komplekse former er nøjagtigt det, der er unikt ved fiberbeton. Formbarheden og alsidigheden af materialer lå spidsen for dette projekt og er et godt eksempel på de mange muligheder med fiberbeton.

BB fibeberton leverede omkring 3.500 facadeelementer, svarende til ca. 13.700 m2 fiberbeton i 650 varianter. Facadeelementerne har en standard glat overflade og er farvet i BBf no.01 hvid. Monteringsløsningerne for dette projekt bestod af en kombination af indstøbte stålrammer, indstøbte beslag, og forsænkede huller. Alle løsninger gjorde det muligt for en let og skjult montering.

Prisvindende konstruktion

SKY PARK vandt adskillige priser ved CIJ Awards 2020, den længste løbende begivenhed for kommercielle ejendomspriser i Slovakiet. SKY PARK af Zaha Hadid vandt i kategorierne: Best Office Development for SKY PARK kontorprojektet, Best Standard Residential Development, og Best Architectural Development for boligdelen af projektet - SKY PARK Residence. SKY PARK Residence projektet modtog også Grand Prix prisen, da projektet havde de bedste samlede resultater blandt alle konkurrenter.

The large design studio is known for its exicting forms and for constantly challenging the boundaries of architecture with an experimental design language. That is why it has been an interesting project for us. The organic shapes are exactly what is unique about glassfibre reinforced concrete

Nikolaj Brandt,
Direktør & medejer af BB fiberbeton

SKY PARK by Zaha Hadid

Lær mere om fiberbeton og vores arbejde med SKY PARK

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig