Skip to main content

Industirel fiberbeton beklædning

Ørestads Boulevard

BYGGEÅR

2020

ARKITEKT

Cobe ApS

ENTREPRENØR

5E BYG A/S

BYGHERRE

AP Pension

Ørestads Boulevard

Kontrasten mellem det industrielle og naturen

Bebyggelsen på Ørestads Boulevard, alment kendt som Kronehaverne, består af otte bygninger i varierende højder, alle med det samme industrielle og rå udtryk. Det er arkitekter fra Cobe ApS som står bag designet af byggeriet og den enkle facade kombinerer beton og aluminium sammen med store vinduespartier, der lukker masser af dagslys ind. Samspillet mellem facadens rå udtryk og den omgivende grønne natur udspiller sig de mange grønne taghaver som skaber et fælles udendørs rum for beboerne. De otte bygninger består af både private lejligheder, almene boliger, erhverv og en daginstitution.

Bæredygtige facade materialer

Bæredygtighed har haft sin betydning i projektet og fem af bygningerne, som AP Ejendomme var bygherre for, er certificeret med Svanemærket. Alle otte bygninger er opført med samme materialer og efter samme principper. Dermed lever alle bygningerne op til høje krav til materialevalg og hele byggeriets livscyklus.

En stor faktor i miljøpåvirkningen af et byggeri er energiforbruget ved produktionen af byggematerialer, blandt andet facadepladerne. Hos BB fiberbeton har vi en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer og med et lavt energiforbrug. Vi har en EPD (miljøvaredeklaration) på vores facadeelementer, som dokumenterer en vurdering af energi- og ressourceforbruget, samt miljøpåvirkningerne i løbet af produktets livscyklus. EPD’en er et vigtigt værktøj når man skal beregne et byggeris miljømæssige aftryk, eksempelvis til et Svanemærke.

Til dette projekt leverede vi søjle- og bjælkeelementer til facaden. Vi producerede i alt mere end 2.500 elementer i 96 varianter, svarende til omkring 5.900 m2 fiberbeton. Elementerne har en tykkelse på 12 mm og er monteret med forsænkede montagehuller med propper i samme materiale. Alle elementer er udført med en standard let matteret overflade i vores BBf no. 68 standard hvid.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig