Skip to main content

Nye altaner, der harmonerer med den eksisterende bygning

Nørre Farimagsgade 53

BYGGEÅR

2021

BYGHERRE

Altana A/S

Nørre Farimagsgade 53

Nye altaner, der harmonerer med den eksisterende bygning

Da Altana A/S skulle installere nye altaner på Nørre Farimagsgade 53 i København, var det afgørende for projektet at fokusere på æstetikken for at skabe en sammenhæng mellem de nye altaner og den eksisterende bygning. Valget faldt derfor på vores fiberbetonløsninger, hvor designfrihed – med mulighed for stor påvirkning af den endelige æstetik – problemfrit kombineres med elementer, der er lette, tynde og formbare.

I alt producerede vi 6 elementer til denne lille sag: 3 altanbunde og 3 altanlofter. Altanlofterne blev produceret med en tykkelse på 12 mm, med ca. 200mm ombuk langs 3 sider og forsænkede montagehuller, der er udstyret med tilhørende propper i samme materiale. Altanbundene blev produceret med en tykkelse på 27-41mm, med ensidigt fald for afvanding over forkanten og vores standard skridsikre mønster. Alle altanbunde blev desuden udført med fræset vandnæse på undersiden langs 3 sider samt enkle udsparinger til balustre langs 3 sider.

 

Altana A/S udtaler:

”På Nørre Farimagsgade 53 har vi monteret altaner både i gårdsiden og mod gaden. Altanerne mod gaden har en ret prominent placering, så her var det vigtigt at de designmæssigt var tilpasset bygningen og produceret i en høj standard, og her var BB fiberbeton et oplagt valg.”

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig