Skip to main content

Et holdbart materiale med høj styrke

Kendetegn ved fiberbeton

Glasfiberarmeret beton, alment kendt som fiberbeton er en specialiseret form for beton. Det er et cement-baseret komposit materiale med tilslag og armeret med alkali resistente glasfibre. Glasfibrene øger materialets træk-, bøjning-, og slagstyrke. Dette betyder at du kan producere stærk, letvægts arkitektonisk beklædning af både udvendige facader og indvendige vægge.

Fiberbeton har tre kendetegnede fordele som gør materialet ideelt til både nybyg og renovering.

Fiberbeton er et ekstremt holdbart materiale med en levetid på mere end 100 år. Materialet er vedligeholdelsesfrit, brandsikkert og modstandsdygtigt.

Fiberbeton er et let materiale og fiberbetonelementer har en typisk tykkelsen på kun 12 mm. Dette gør elementerne nemme at håndtere og montere, samtidig med at de reducerer leveringsomkostninger.

Fiberbeton er et usædvanligt formbart og alsidigt materiale. Det kan formes i hvilken som helt geometri og er passende til simple såvel som komplekse former og kurver. Overfladen kan detaljeres i ubegrænset variationer for at skabe et unikt arkitektonisk udtryk.

Materialeegenskaber af fiberbeton

Fiberbeton har en levetid på mere end 100 år og vil dermed holde længere end konventionel beton, træ og metal. Materialet er modstandsdygtigt over al slags vejr og hverken rådner, ruster, buler eller brænder.

Fiberbeton har en betydelig højere træk- og bøjningsstyrke sammenlignet med andre byggematerialer, så som konventionel beton. Den høje trækstyrke kommer fra det høje indhold af glasfibre i blandingen. Tilføjelsen af polymerer forøger bøjningsstyrken og gør materialet mere modstandsdygtig overfor revner og bøjninger.

Fiberbeton har et højt styrke-til-vægt forhold, da det er muligt at producere elementer i en tykkelse på kun 12 mm uden at gå på kompromis med styrken.

Som ”Full Member” af GRCA er det påkrævet at gennemgå en årlig ekstern kontrol, som inkluderer styrke tests som skal garantere højkvalitets fiberbeton.

Fiberbetonbeklædning kræver ingen teknisk vedligeholdelse og elementerne har en tæt overflade, som forøger modstandsdygtigheden overfor alger og smuds. Patina forårsaget af alger eller snavs kan let rengøres og har ingen indflydelse på fiberbetonelementernes præstationsevne.

Du behøver ikke at bekymre dig om reparationer og erstatninger af fiberbetonelementerne, da de har en holdbarhed på mere end 100 år. Denne lange levetid betyder at fiberbeton vil holde længere end mange andre byggematerialer, inklusiv konventionel beton og træ. Det vil også bidrage til at reducere drift- og vedligeholdelsesomkostninger.

Fiberbeton har en A1 brandklassificering i henhold til EN 13501-1: 2018.

Fiberbeton er modstandsdygtigt overfor al slags vejr – fra frostgrader til ekstrem hede. Fiberbeton fungerer som en stærk klimaskærm selv i barske klimaer med skiftende temperaturer, kraft regn, stærke vinde mm. Den nye generation af fiberbeton har opnået en bedre finish og tættere overflade som har forøget modstandsdygtigheden overfor alger og snavs.

Fiberbeton kan støbes i meget tynde og lette elementer. Dette opnås ved at bruge en special sprøjteteknik som sikrer en optimal fordeling af fibre og et lavt vand/cement forhold.

Typisk har fiberbetonelementer en tykkelse på kun 12 mm, afhængigt af valg af tilslag og finish. Letheden og den lave tykkelse af fiberbetonelementerne er med til at reducere belastningen på bygningen og gør montering og håndtering lettere.

Downloads

Montageprincipper

Vores montageløsninger tilbyder en skjult og let montering som kræver minimal teknisk vedligeholdelse. Her finder du en kollektion af vores vejledninger til de forskellige monteringsprincipper. Vores elementer er typisk produceret med et af følgende montagesystemer eller en kombination af samme:

 • Indstøbt stålramme
 • Indstøbte stålbeslag
 • FA1000®
 • Indstøbte inserts
 • Forsænkede huller

Tekniske og materiale data

Lær mere omkring de tekniske og materiale data, samt vores leveringsprincipper.

Reference projekter

Udforsk nogle af vores tidligere projekter og find inspiration til dit eget projekt. Her kan du se de mange muligheder der følger, når du arbejder med fiberbeton.

Reference projekterne inkluderer billeder, samarbejdspartnere og montage system.

 

Danske reference projekter

 • Mærsk Tower, Panum
 • Metropolis
 • Sorgenfrivang II
 • AARhus
 • KV Friheden

Svenske reference projekter

 • Kviberg 
 • Uppsala Concert Hall
 • Kristallen
 • Jönsaplan - Hotel Öresund

Norske reference projekter

 • Mandal Hotel
 • Tingshuset

Tjekkiske reference projekter

 • AFI Vocovice

Leder du efter inspiration og information?

Tilmeld dig nyhedsbrevet