Skip to main content

Facadebeklædning for feriecenter i Denmark

Nordsøen

BYGGEÅR

2018

ARKITEKT

Arkitektfirmaet Nord

ENTREPRENØR

Aalborg Staal A/S

BYGHERRE

Feriecenter Nordsøen

Nordsøen

Bringer det moderne tilbage til Nordsøen

Feriecenter Nordsøen har altid haft en vidunderlig beliggenhed, men det blev besluttet at de noget triste og nedslidte betonbeklædte bygninger trængte til en renovering. Renoveringen af den udvendige facade bestod i helt ny facadebeklædning og nye altaner. I 1970’erne stod Nordsøen som et moderne og attraktivt feriecenter og visionen med renoveringsprojektet var at bringe dette tilbage. Ønsket var således at give Nordsøen et ny og moderne udtryk med en lys og mere indbydende facade.  

Fiberbeton på alt

Dette renoveringsprojekt var et særligt ét af slagsen, da entreprenøren og arkitekten ønskede fiberbeton på alle overflader. Dette ledte til et tæt samarbejde, hvor der virkelig blev lyttet til hinanden for at opnå det bedst mulige resultat.

BB fiberbeton leverede 620 forskellige fiberbetonelementer, alle særligt tilpasset til denne opgave. Alle gavle og facader mod altangangene er monteret med vores eget FA1000®-system. Systemet er udviklet af BB fiberbeton og gør montagen nem og enkel. På altangangene er brystningselementerne produceret med indstøbt stålramme. Altanelementerne er udført med et skridsikkert mønster. Altanbunde er produceret i BBf no.04 lys grå og altanloft og altanbrystninger i BBf no.01 standard hvid. Herudover, har BB fiberbeton leveret sternelementer og alle rækværkselementer til trapper og reposer.

Det var helt vemodigt, da de sidste elementer blev leveret. Det har været en virkelig spændende opgave, hvor vi har haft et fantastisk samarbejde med entreprenøren. Vi har virkelig hygget os sammen. Vi har haft en rigtig god dialog med arkitekten, og selvom det har været udfordrende med sådan en opgave, så er vi glade for resultatet.

Ole Brandt,
Founder of BB fiberbeton

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig