Skip to main content

Renovering af ikonisk bygning i København

NH Collection Copenhagen

BYGGEÅR

2021

ARKITEKT

Arkitema Architects & Henning Larsen Architects

ENTREPRENØR

NCC Denmark A/S

BYGHERRE

ATP Ejendomme

NH Collection Copenhagen

Renovering af ikoniske Ørkenfortet

Hotellet NH Collection Copenhagen er flyttet ind på den ikoniske adresse på Christianshavn og er ét af de ganske få femstjernede hoteller i København. Med sin unikke havnefront udsigt og sin imponerende størrelse vil hotellet uden tvivl få en særlig placering på det københavnske hotelmarked. Den tidligere kontorejendom fra 1962 er kendt blandt københavnere som Ørkenfortet og fik i sin tid navnet på grund af sin store betonmur ud mod Torvegade.

Den omfattende renovering og modernisering af den historiske ejendom er tegnet af arkitekter fra Arkitema Architects og Henning Larsen Architects. Med et ønske om at gøre bygningen mere imødekommende, har det nye design givet facaden et mere åbent og transparent udtryk. Som led i renoveringen er der føjet en 7.etage til bygningen og dermed 5.000 m2 mere til de i forvejen 25.000 m2.

Bæredygtig & omfattende facaderenovering

BB fiberbeton producerede omkring 3.500 facadeelementer i fiberbeton, svarende til 4.400 m2 fiberbeton. Elementerne omfattede søljer og hjørnesøljer i 15 varianter, 2 slags brystninger og facadeblokke i 15 varianter.

Der blev eksperimenteret meget med facaden for at opnå et udtryk som tog afsæt i den originale karakteristiske arkitektur af bygningen. Det endelige resultat er en overflade med 10 mm fritlagte sten, som giver et kontrastfyldt og livligt udtryk. Elementerne er monteret med indstøbte beslag og udnytter muligheden for en skjult montering, sådan at resultatet fremtræder massivt.

DGNB-certificering

ATP Ejendomme, bygherre på projektet, besluttede fra begyndelsen at renoveringen skulle DGNB certificeres og som et af de første renoveringsprojekter i Danmark er byggeprojektet certificeret DGNB-guld.

Med høje miljøkrav til byggematerialer, er fiberbeton ideelt til miljøcertificeringer. Selve materialet er bæredygtigt og produktionen er ligeledes. Her kan du læse mere om bæredygtigheden af fiberbeton. BB fiberbeton producerede fiberbetonelementer til det første renoveringsprojekt certificeret med DGNB guld i Danmark. Læs her om renoveringen af Sorgenfrivang II.

 

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig