Skip to main content

Fiberbetonbeklædning med unik facade

Metropolis

BYGGEÅR

2008

ARKITEKT

Future Systems / Danielsen Architecture

BYGHERRE

KPC Byg

Metropolis

Et landmærke som udfordrer grænserne for fiberbeton

Metropolis er et 11 etagers højt lejlighedskompleks og er blevet landemærket for Sluseholmen i København. Den 45 meter høje bygning er udtænkt som tre tårne forbundet i en kronbladsformation og står på en kunstig halvø. Projektet er et samarbejde mellem det britiske arkitektfirma Future Systems og danske Danielsen Architecture. De eksklusive lejligheder, den store fælles tagterrasse og den spektakulære udsigt gør Metropolis til et eftertragtet boligsted.

Organiske & kurvede facadeelementer

Det futuriske design udfordrer arkitektonisk udtryk og form. De organiske og kurvede facadeformer er beklædt med fiberbeton fra BB fiberbeton. BB fiberbeton producerede omkring 4.000 m2 fiberbeton og facadeelementerne er monteret med indstøbte stålrammer og indstøbte inserts, hvilket gjorde det muligt for en let og skjult montering.

Fiberbeton blev valgt baseret på materialets formbarhed da det arkitektoniske design krævede et materiale som kunne opnå disse kurvede og bølgende former. Endvidere, vores evne til at skabe en detaljerede og farvede overflade. Den blå farve opnås ved at blande marmor pulver i fiberbeton, hvilket også giver den glimtende effekt på overfladen. Overfladen er ubehandlet og vil ændre sig over tid, hvilket vil give overfladen en naturlig patina. Denne patina har kun æstetiske konsekvenser og ligesom en blåmusling, vil overfladen ændrer sig i takt med vejret – mørkere i regnen og lysere i tørvejr.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig