Skip to main content

Indvendig fiberbetonbeklædning for Københavns Metro

Københavns Metro

BYGGEÅR

2008

ARKITEKT

KHR Architecture

BYGHERRE

Metroselskabet I/S

Københavns Metro

Klassisk & tidløs arkitektur

Da byggeriet af Københavns metro gik i gang i 1990’erne havde arkitekter fra KHR Architects et klart ønske om en metro med et holdbart arkitektonisk udtryk, som skulle fremstå klassisk og tidløst. Dette krævede materialer som efter 20 år ikke synes slidte eller forældet. Fiberbeton opfyldte dette ønske om holdbare og tidløse materialer med en levetid på mere end 100 år.

Vægbeklædning med høje krav

BB fiberbeton leverede fiberbetonelementer til vægbeklædningen af 8 af de dybereliggende metrostationer. BB fiberbeton leverede mere end 4.000 fiberbetonelementer i over 220 varianter.

Ud over det arkitektoniske udtryk, var der en lang række tekniske overvejelser i forbindelse med valg af materiale. Først og fremmest var der krav til materialets lydtekniske specifikationer, da vægbeklædningen ikke måtte forstyrre radiosignaler. Derudover blev der sat store krav til mål, vægt og tykkelsen, og samtlige elementer blev kontrolmålt og kontrolvejet inden levering.

Montagesystemet er udført således at det er muligt at demontere enkelte elementer i forbindelse med eftersyn af eksempelvis kabler og lignende placeret bag vægelementerne. Dette er tilfældet for alle elementer over glasskydedørene, som er udført med indstøbte beslag så de kan åbnes, når installationerne skal efterses.

Fiberbeton blev også valgt baseret på materialets store modstandsdygtighed overfor hærværk, slag eller lignende. Overfladerne er behandlet med et traditionelt antigraffi systems, som gør det muligt at vaske graffiti af elementerne.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig