Skip to main content

Facadebeklædning til rådhus i Sverige

Kristallen

BYGGEÅR

2014

ARKITEKT

Christensen & CO Arkitekter

ENTREPRENØR

REKAB Entreprenad AB - STATICUS UAB

Kristallen

En krystalklar kommunalbygning

Kristallen, et nyt rådhus i det centrale Lund, samler over 500 kommunale ansatte i en fælles bygning, som førhen var spredt over hele byen. Bygningen, som er opkaldt efter dens placering i Kristallen kvarteret, er designet af Christensen & Co Arkitekter. Navnet, Kristallen, udspiller sig i bygningens facade med det karakteristiske grønne glas og store vinduer. Miljøbevidsthed har fyldt sin del i byggeriet. På taget er der installeret solpaneler og tiltag har optimeret bygningens opvarmning og køling. På tagterrassen kan medarbejdere på en solskinsdag tage en pause blandt blomster og grønne planter. I 2014 blev bygningen nomineret til Kasper-Salin prisen.

En kontrast af materialer

Hvide og stilrene fiberbetonelementer kontrasterer de mere prangende grønne glaspartier på facaden af det moderne rådhus. BB fiberbeton leverede 170 facadeelementer i 15 varianter. Elementerne er monteret med indstøbte stålrammer, som tillader en skjult montering. Elementerne er produceret med en let matteret overflade i BBf no.01 hvid.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig