Skip to main content

Fiberbeton klimaskærm i barsk vejr

Haraldsplass

BYGGEÅR

2011 - 2020

ARKITEKT

C. F. Møller Architects

ENTREPRENØR

Constructa Norge

Haraldsplass

Bæredygtig & moderne facade

Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen, Norge, er bygget med et fokus på miljø og holdbarhed, samt valget af naturlige, vedligeholdelsesfrie materialer. BB fiberbeton arbejde sammen med C.F. Møller arkitekter og deres vision var at designe en facade som harmoniserede with de omliggende bygninger, samt reflekterede det nutidige i den nye bygning.

Klimaskærm i fiberbeton

Vejret i Bergen er påvirket af byens tætte placering på Nordsøen og er dermed konstant skiftende. Vejret er præget af kraftig regn og varmere temperaturer sammenlignet med resten af landet. Med dette barske klima er det essentielt for bygninger at have en stærk klimaskærm og dermed blev fiberbeton valgt baseret på materialets holdbarhed og modstandsdygtighed overfor al slags vejr. Fiberbeton blev også valgt til dette projekt, da materialet ikke kræver nogen form for teknisk vedligeholdelse.

Til dette projekt leverede BB fiberbeton facadeelementer, sålbænke, og loftelementer. Loftelementerne er monteret med indstøbte stålbeslag for en skjult installering. Facadeelementerne er monteret med vores unikke FA1000®-system, som giver en skjult og let montering. Elementerne blev farvet i henholdsvis BBf no.68 hvid og BBf no.01 hvid.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig