Skip to main content

Bjørvikas mest farverige bygning

Clemenskvartalet

BYGGEÅR

2022-2023

ARKITEKT

Mad Arkitekter

ENTREPRENØR

Vedal AS

BYGHERRE

OSU, & HAV EIENDOM

Clemenskvartalet

Bjørvikas mest farverige bygning

En bygning, lidt ud over det sædvanelige… Sådan kan man roligt beskrive Clemenskvartalet, som har sat alt i søen for at skabe de perfekte rammer for bygningens beboere. Alt fra fælles kommunikationsplatform på app, kajakdeling, gæstelejligheder, fælles hobbyrum og lækre udendørsområder står klar.

At Clementskvartalet er farverigt gik ikke os forbi mens vores produktion støbte de lige over 370 fiberbetonelementer til facade og balkoner. Elementerne, som fordelte sig over ca. 130 varianter og 1120 m2 (udfoldet) fiberbeton, lyste op i produktionshallerne med sin sart lyserøde farve. En farve, som stod ud blandt de fortrinsvist grå-tonede elementer der ellers prægede produktionen i samme periode.

Miljøcertificerede boliger

Ikke nok med det høje serviceniveau og de fællesskabsfordrende rammer, så er Clemenskvartalet også miljøcertificeret i henhold til BREEAM-Nor. I miljøcertificeringer som denne tæller alle materialevalg med.

Som Jonny Klokk fra Mad arkitekter udtalte til OSU om Clemenskvartalet og certificeringen: ” Vi har almindelige forskrifter, som alle skal følge, og så har vi BREEAM, som går ud over de normale krav. Det kræver lidt ekstra, men det er også en kvalitetsstempel”.

Vores løsninger i fiberbeton er ideelle i den forbindelse pga. bl.a. letvægtsegenskaber, tynde skræddersyede løsninger med fokus på høj kvalitet og minimering af både spild og miljøbelastende materialer. Vores fiberbeton indgår således i både BREEAM-, LEED-, og DGNB-certificerede bygninger verden over. 

Du kan læse om fiberbetons miljøpåvirkning og finde vores EPD her.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig