Skip to main content

Historisk bygning får nye altaner

Bådmandsstræde

BYGGEÅR

2021

BYGHERRE

Altana A/S

Bådmandsstræde

Historisk bygning får nye altaner

Tilbage i 1800-tallet blev denne gule bygning på Bådmandsstræde i København opført, med formålet at huse enker til statens søofficerer. I dag indeholder bygningen smukke, lyse lejligheder. Lejligheder, som i 2021 trængte til bl.a. nye altaner.  

Altana A/S leverede 19 altaner og 2 trappenedgange til projektet – alle i stål, med underplader i fiberbeton. Vi producerede i alt lige over 50m2 altanlofter til sagens 19 altaner, i 12 mm tykkelse, med forsænkede montagehuller med tilhørende propper i samme materiale. Elementerne blev lavet med et ensidet fald på 4 mm.

 

Altana A/S udtaler:

”Projektet på Bådsmandsstræde i København består af 19 altaner og 2 trappenedgange inklusive vinduesdøre, til en historisk bygning fra 1800-tallet.

Her er altanerne i stål, men bygherre og rådgiver stillede særlige krav til at altanernes underplader skulle laves i fiberbeton. Fiberbeton underplader fra BB fiberbeton er et oplagt valg for os når der er et særligt ønske om stålaltanernes materialitet og overfladetekstur, da betonoverfladen giver et flot og balanceret udtryk i samspil med altanens øvrige glatte metaloverflader.”

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig