Skip to main content

Koncertsal i Holland

Amare The Hague

BYGGEÅR

2021

ARKITEKT

JCAU Architects & Urbanists

ENTREPRENØR

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw)

BYGHERRE

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw)

Amare The Hague

En koncertsal udover det sædvanlige

Koncertsalen i Amare er det første omfattende projekt i Holland hvor sprøjtede fiberbeton er blevet anvendt. Generelt, er fiberbeton anvendt til den udvendige facadebeklædning, men i dette tilfælde, er materialets anvendt til de indvendige akustiske paneler og balkon elementer. De høje krav til æstetik og akustik var afgørende for valget af fiberbeton til den fornemme koncertsal.

JCAU Architects & Urbanists er arkitekterne bag det kompliceret design og de sørgede for at medregne alle de vigtige tekniske krav. Det internationale Studio DAP specialiserer i koncertsal akustik og var ansvarlige for at sikre at Amare lever op til de højeste krav.

En æstetisk & akustisk oplevelse

Beton er formodentligt ikke din første indskydelse når du tænker på behagelig akustik. Dog blev fiberbeton valgt netop på grund af materialets begrænset vægt og dens næsten uendelige formbarhed. De mange forskellige elementvarianter bidrog alle til en fremragende akustisk oplevelse for gæster og optrædende.

De akustiske paneler har nøjsomme designede kurver og de facetterede overfalder sikre en optimal spredning in reflektionen af lydfrekvenser. De skaber også en rumlig tredimensionel oplevelse. De origami-lignede elementer veksler med nicher af flade fiberbetonelementer. Med guldfarvede og perforerede paneler i disse nicher kan lydabsorberingen i salen tilpasses musikstilen, fra intime optrædener til elektronisk forstærket koncerter. Kurverne på balkonelementer er ligeledes vigtige både den akustiske og visuelle oplevelse. Typisk er fiberbetonelementer helt ned til 12 mm i tykkelsen, men for at opnå den optimale akustik er tykkelsen for disse elementer øget til mellem 15 mm og 25 mm. Bag elementer er der placeret et lag ad 100 mm tykt isoleringsmateriale.

BB fiberbeton producerede mere end 1.000 fiberbetonelementer i 50 varianter, svarende til omkring 3.000 m2 fiberbeton. Alle fiberbetonelementer er eksekverede i materialets naturlige hvide farve med en let mat overflade. Elementerne er monteret med indstøbte beslag. Vi arbejdere tæt sammen med Hi-Con NL, som stod for suppleringen af fiberbetonelementerne produceret af BB fiberbeton.

 

Dutch Concrete Awards 2021

Koncertsalen Amare vandt i kategorien "ikke-boligbyggeri", hvor brugen af fiberbeton som indvendig beklædning var en betydningsfuld faktor. 

Juryen udtalte i forbindelse med deres motivation for nomineringen: ”juryen sætter pris på brugen af [glasfiberarmeret] beton, hvilket gør brug optimal brug af formfrihed, høj æstetisk kvalitet, lav masse og den lange holdbarhed. Alt dette er med til at opnå det vigtigste designaspekt i koncertsalen: god akustik”.

Projektet var også nomineret i kategorien "Banebrydende konstruktion".

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig