Skip to main content

Samspil mellem det moderne udtryk og den brutalistiske beton

Mærsk Tower

BYGGEÅR

2016 - 2017

ARKITEKT

C.F. Møller Architects

ENTREPRENØR

Waagner-Biro Stahlbau Ag, N.H. Hansen & Søn A/S

BYGHERRE

Mærsk Fonden, Den Danske Stat

Mærsk Tower

Samspil mellem det moderne udtryk og den brutalistiske beton

Maersk Tower er en forlængelse af Panum Instituttet og rummer både forsknings- og undervisningslokaler, samt auditoriums og mødelokaler.

Panum Instituttet blev bygget i 1970’erne i den brutalistiske stil med flere hundrede tusinde kvadratmeter af beton og et monumentalt stilistisk udtryk. C.F. Møller Architects havde en vision om en bygning som havde et andet arkitektonisk og stilistisk udtryk, men stadig havde omtanke om at tårnets udseende, med henblik på former, farver og materialer, skulle passe ind med de omliggende bygninger.

Formbar facadebeklædning

Med henblik på at skabe et sammenspil mellem det moderne tårn og dets omgivelser, blev fiberbeton valgt bl.a. på grund af materialets formbarhed, som gav arkitekterne en højere designfrihed.

Som henvisning til de tilstødende bygninger, som blev bygget i den brutalistiske stil, blev fiberbetonen gennemfarvet ved brug af pigmenter i en mørkegrå farve. Til dette projekt, producerede BB fiberbeton 8.000 facadeelementer, svarende til 11.000 m2 fiberbeton, i 1.000 varianter.

Vi producerede elementer til både den udvendige og indvendige facadebeklædning, inklusiv gesimser og brystninger. Elementerne er monteret med indstøbte beslag, indstøbte stålrammer og forsænkede huller med propper, som gav det færdige resultat et massivt udtryk med skjult montering.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig