Skip to main content

Samspil mellem det moderne udtryk og den brutalistiske beton

Mærsk Tower

BYGGEÅR

2016 - 2017

ARKITEKT

C.F. Møller Architects

ENTREPRENØR

Waagner-Biro Stahlbau Ag, N.H. Hansen & Søn A/S

BYGHERRE

Mærsk Fonden, Den Danske Stat

Mærsk Tower

Samspil mellem det moderne udtryk og den brutalistiske beton

Maersk Tower er en forlængelse af Panum Instituttet og rummer både forsknings- og undervisningslokaler, samt auditoriums og mødelokaler.

Panum Instituttet blev bygget i 1970’erne i den brutalistiske stil med flere hundrede tusinde kvadratmeter af beton og et monumentalt stilistisk udtryk. C.F. Møller Architects havde en vision om en bygning som havde et andet arkitektonisk og stilistisk udtryk, men stadig havde omtanke om at tårnets udseende, med henblik på former, farver og materialer, skulle passe ind med de omliggende bygninger.

Formbar facadebeklædning

Med henblik på at skabe et sammenspil mellem det moderne tårn og dets omgivelser, blev fiberbeton valgt bl.a. på grund af materialets formbarhed, som gav arkitekterne en højere designfrihed.

Som henvisning til de tilstødende bygninger, som blev bygget i den brutalistiske stil, blev fiberbetonen gennemfarvet ved brug af pigmenter til en mørkegrå farve. Til dette projekt, producerede BB fiberbeton 8.000 facadeelementer, svarende til 11.000 m2 fiberbeton, i 1.000 varianter.

Vi producerede elementer til både den udvendige og indvendige facadebeklædning. Elementerne er monteret med indstøbte beslag, indstøbte stålrammer og forsænkede huller med propper, som gav det færdige resultat et massivt udtryk med skjult montering.

Holdbar, let, formbar

Fiberbeton Beklædning

Fiberbeton (GRC) er et utroligt alsidigt beklædningsmateriale som giver en stor design frihed og et hav af muligheder. Fiberbeton elementer kan formes i hvilken som helst geometri med en overflade designet til det individuelle projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores elementer har typisk kun en tykkelse på 12 mm. Materialets lethed mindsker belastningen på bygningen. Fiberbeton er et ideelt materiale til facadebeklædning med en holdbarhed på over 100 år uden behovet for teknisk vedligeholdelse. Fiberbeton elementer hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale).

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, formindsket tykkelsen og høj styrke. Med sin lange holdbarhed, lave vægt og store formbarhed er fiberbeton et optimalt valg til både nye byggerier og renoveringsprojekter.

Kontakt formular

Udfyld formularen og lad os kontakte dig