Skip to main content

Respektfuld renovering nomineret til EU Mies Award 2022

Holmens Kanal

BYGGEÅR

2017

ARKITEKT

Bertelsen & Scheving

ENTREPRENØR

Bygningsstyrelsen / NCC Renovering

BYGHERRE

Ommen A/S

Holmens Kanal

Respektfuld renovering af bevarelsesværdig bygning

Det gamle Overformynderiet på Holmens Kanal blev oprindeligt bygget 1930’erne og har i dag status som en bygning af høj bevaringsværdi. I dag bliver bygningen brugt som en dynamisk og moderne kontorbygning. Renoveringsprojektet bestod af en gennemrenovering både indvendigt og udvendigt. Den udvendige renovering inkluderede både beton- og marmorbeklædningen. Det blev besluttet at genanvende det originale grønlandske marmor og erstatte de 4 meter høje betonsøjler.

Et ideelt materiale til renovering

Med sin lave vægt og formbarhed er fiberbeton velegnet til renoveringerne, da det er muligt at skræddersy elementer til den specifikke bygning og de 12 mm tynde elementer har ikke den store belastning på bygningen. BB fiberbeton leverede over 1.000 facadeelements, svarende til omkring 1.200 m2 fiberbeton. Facadeelementerne er monteret med indstøbte beslag og er farvet i BBf no.04 lys grå.

Se flere af vores renoveringsprojekter.

EU Mies Award 2022 nominering

Renoveringen af Holmens Kanal, Overformynderiet er nomineret til den prestigefyldte EU Mies Award 2022. Denne pris bestræber sig på at anerkende og promovere vigtigheden af kvalitet og reflekterer kompleksiteten af arkitekturens betydning i relation til konceptuelle, sociale, økonomiske, kulturelle, og æstetiske præstationer. Restaureringen af Overformynderiet er et pragteksemplar på at respektere den historiske værdi af en bygning samtidig med at holde fokus på brugbarhed og bæredygtighed.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig