Skip to main content

Originale fiberbetonelementer genbruges

Dommerparken

BYGGEÅR

1980'erne

BYGHERRE

fsb

Dommerparken

Renovering af boligafdeling

I slutningen af 1980'erne fremstillede BB fiberbeton fiberbetonbeklædning til boligafdelingen Dommerparken på Nørrebro i København. Oprindeligt bygget i 1946-1947, består Dommerparken af 6 bygninger og 260 lejligheder.

Originale fiberbetonelementer genbruges

I 2009-2011 gennemgik Dommerparken en omfattende renovering med henblik på at opdatere bygningerne sådan at de levede op til moderne standarder, specielt hvad angik isolering. I stedet for at erstatte fiberbetonfacaden, blev de gamle elementer fra BB fiberbeton demonteret, renset og geninstalleret. De få elementer, der blev beskadiget ved afmonteringen, blev udskiftet med nye elementer igen fra BB fiberbeton.

Projektet er et godt eksempel på holdbarheden og levetiden af fiberbeton og muligheden for at genbruge elementerne, selv under en omfattende renovering. I dag er fiberbetonfacaden stadig oppe og ser stadig flot ud efter 30 år.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig