Skip to main content

Total renovering af skelsættende tårne

Sorgenfrivang II

BYGGEÅR

2016 -2019

ARKITEKT

DOMUS Arkitekter A/S

ENTREPRENØR

NCC Construction A/S

BYGHERRE

Lyngby Almenyttige Boligselskab

Sorgenfrivang II

Total renovering af boligblokke

De tre 15 etagers boligblokke som udgår Sorgenfrivang II gennemgik en ekstensiv renovering både indvendigt og udvendigt.

Bygningerne blev oprindeligt opført i 1950’erne og repræsenterer et bevarelsesværdigt landmærke i området.

Renoveringsprojektet omfattede en grundig renovering af den eksterne facade, inklusiv nye altaner.

 

Formbar fiberbeton

Fiberbeton blev valgt til dette projekt af flere årsager. Først og fremmest, var formbarheden afgørende, hvilket gør materialet ideelt til renoveringer, da det er at muligt at bevare den originale arkitektur med søjler og bjælker. Derudover, blev fiberbeton valgt baseret på materialets holdbarhed og bæredygtighed, som gjorde det muligt at opnå en DGNB-certificering.

Fiberbetonelementer fra BB fiberbeton bidrog til DGNB-certificeringen, da elementerne er ekstremt holdbare og kræver ingen teknisk vedligeholdelse.

Derudover er energiforbruget i produktionen meget lavt.

Sorgenfrivang II er det første renoveringsprojekt i Danmark, som er certificeret med DGNB-guld.

Til dette projekt leverede BB fiberbeton omkring 13.000 fiberbetonelementer, svarende til omkring 20.000 m2 fiberbeton.

Elementerne er 12 mm tynde og monteringsløsningen blev skræddersyet til projektet.

Til netop dette projekt, blev elementerne monteret med en kombination af vores eget FA1000®-system, et unikt monteringssystem udviklet af BB fiberbeton, indstøbte stålrammer, og indstøbte stålbeslag. Disse monteringsløsninger udnytter muligheden for en skjult montering som er let at montere.

Elementerne blev produceret i farverne BBf no.01 standard hvid og BBf no.04 lys grå.

 

DGNB-certificering

Sorgenfrivang II er certificeret guld, og er det første renoveringsprojekt i Danmark med denne certificering. DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) er et internationalt anvendt certificeringssystem for bæredygtigt byggeri.

Her kan du læse mere om bæredygtigheden af fiberbeton.

 

GRCA GRC2023 Award vinder

BB fiberbeton A/S indsendte projektet til nominering i kategorien "Best use of GRC in a renovation project" til GRCA Awards Ceremonien, maj 2023.

Sorgenfrivang II vandt GRCA GRC2023-prisen, efter at være blevet valgt af et panel af eksterne dommere, blandt 8 andre nominerede projekter fra GRCA Full Members. 

BB fiberbeton has made it possible for us to work with lighting, shadows and textures in a modern expression with respect for the original qualities of the building

Jesper Ingemann Mogensen,
Partner / Architect MAA, DOMUS Architects

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig