Skip to main content

Renovering af højhusbebyggelse

Søndermarken

BYGGEÅR

2021

ARKITEKT

JJW Arkitekter

ENTREPRENØR

Enemærke & Petersen A/S

BYGHERRE

Frederiksberg Forenede Boligselskaber ved KAB

Søndermarken

Totalrenovering med respekt for den originale arkitektur

Søndermarken er en højhusbebyggelse bestående af 434 almene boliger i fem 14 etagers boligblokke. De fem blokke på Frederiksberg har gennemgået en gennemgribende renovering, som omfattede en renovering af den udvendige facade, inkl. efterisolering og en ny beklædning.

Den originale arkitektur af Søndermarken var et tidstypisk eksempel på 1950’ernes høje byggeri. Et af kravene for den omfattende facaderenovering var at den nye facade skulle tage sit afsæt i det originale arkitektoniske udseende. Denne respekt for historien var gennemgående i samarbejdet mellem arkitekterne JJW og BB fiberbeton og resultatet er en fiberbetonfacade som efterligner det originale udtryk, både i form og farve.

Tynd & formbar facadebeklædning

Fiberbeton blev valgt til denne renovering da formbarheden gjorde det muligt at efterleve ønsket om et bestemt udseende, samtidigt med at elementerne kunne produceres som tynde og lette skaller, sådan at der var plads til mere isolering.

BB fiberbeton producerede omkring 82.200 facade- og altanelementer, svarende til 19.550 m2 fiberbeton. Ophængningsmetoden er en videreudvikling af vores egen FA1000®-system og er særligt udviklet til netop dette projekt. Løsningen tillod en let og skjult montering.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig