Skip to main content

Bæredygtig beklædning i Sverige

Priorn

BYGGEÅR

2020

ARKITEKT

White Arkitekter

ENTREPRENØR

MVB

Priorn

Kontorbygning med frodig terapihave 

Priorn er en kontorejendom i det centrale Malmø, som udover moderne kontorer huser en hukommelsesklinik og en unik terapihave på tagterrassen. Ambitionen med byggeprojektet var at udfordre forventninger til hvordan en traditionel kontorbygning skal se og hvad den kan tilbyde byen og dens beboere. 


Bæredygtig facadebeklædning

Høje miljøambitioner gjorde fiberbeton et ideelt valg til facadebeklædning af denne kontorbygning, med materialets levetid på 100+ år og dens modstandsdygtighed overfor al slags vejr. Ejendommen er bygget i henhold til den højeste miljøklasse, LEED Platinum-certificeringen. Læs mere om bæredygtigheden af fiberbeton.

Den store udfordring med dette projekt lå i de store stålrammeelementer, hvor en søjle er placeret midt på overfalden. Det første løsningsforslag bestod i at støbe det som to separate elementer, men produktionen vurderede at en bedre løsning var at støbe søjlen først og derefter lagde den i formen for at blive støbt sammen med de resterende elementer. Denne løsning resulterede i et massivt og homogent udtryk. 

BB fiberbeton producerede 2.800 facadeelementer i 250 varianter, svarende til 4.600 m2 fiberbeton, i farverne BBf no.68 hvid og BBf no. 36 sort. Facadeelementerne er monteret med vores egen unikke montage system FA1000®, såvel som indstøbt stålbeslag, indstøbt stålramme, og forsænkede huller med propper.

Udforsk Priorn

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig