Skip to main content

Bæredygtig beklædning i Sverige

Priorn

BYGGEÅR

2020

ARKITEKT

White Arkitekter

ENTREPRENØR

MVB

Priorn

Kontorbygning med frodig terapihave 

Priorn er en kontorejendom i det centrale Malmø, som udover moderne kontorer huser en hukommelsesklinik og en unik terapihave på tagterrassen. Ambitionen med byggeprojektet var at udfordre forventninger til hvordan en traditionel kontorbygning skal se og hvad den kan tilbyde byen og dens beboere. 


Bæredygtig facadebeklædning

Høje miljøambitioner gjorde fiberbeton et ideelt valg til facadebeklædning af denne kontorbygning, med materialets levetid på 100+ år og dens modstandsdygtighed overfor al slags vejr. Ejendommen er bygget i henhold til den højeste miljøklasse, LEED Platinum-certificeringen. Du kan læse mere om bæredygtigheden af fiberbeton her.

Den store udfordring med dette projekt lå i de store stålrammeelementer, hvor en søjle er placeret midt på overfalden. Det første løsningsforslag bestod i at støbe det som to separate elementer, men produktionen vurderede at en bedre løsning var at støbe søjlen først og derefter lagde den i formen for at blive støbt sammen med de resterende elementer. Denne løsning resulterede i et massivt og homogent udtryk. 

BB fiberbeton producerede 2.800 facadeelementer i 250 varianter, svarende til 4.600 m2 fiberbeton, i farverne BBf no.68 hvid og BBf no. 36 sort. Facadeelementerne er monteret med vores egen unikke montage system FA1000®, såvel som indstøbt stålbeslag, indstøbt stålramme, og forsænkede huller med propper.

Udforsk Priorn

Holdbar, let, formbar

Fiberbeton beklædning

Fiberbeton (GRC) er et utroligt alsidigt beklædningsmateriale som giver en stor design frihed og et hav af muligheder. Fiberbeton elementer kan formes i hvilken som helst geometri med en overflade designet til det individuelle projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores elementer har typisk kun en tykkelse på 12 mm. Materialets lethed mindsker belastningen på bygningen. Fiberbeton er et ideelt materiale til facadebeklædning med en holdbarhed på over 100 år uden behovet for teknisk vedligeholdelse. Fiberbeton elementer hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale).

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, formindsket tykkelsen og høj styrke. Med sin lange holdbarhed, lave vægt og store formbarhed er fiberbeton et optimalt valg til både nye byggerier og renoveringsprojekter.

Kontakt formular

Udfyld formularen og lad os kontakte dig