Skip to main content

Komplekse bølgeformet facadeelementer

Posthornet

BYGGEÅR

2018

ARKITEKT

Tengbom

ENTREPRENØR

PEAB

Posthornet

En modern kontorbygning i centrale Lund 

Posthornet er en større tilføjelse af centrale, moderne kontorlokaler i det centrale Lund og bygningen ligger lige ved siden af Lunds hovedbanegård og nabo til Kristallen kommunehus, endnu en bygning med en fiberbetonfacade af BB fiberbeton.  

Husets navn – Posthornet – referer til adressens historie, hvor der tidligere har været et posthus. Den nye kontorbygning i seks-syv etager huser både butikker og forskellige virksomhedskontorer. Bygning har modtages Stadsbyggnadsprisen af Lund Kommune, og bygningens facade udformer sig i to distinktive arkitektoniske udformninger.  

 

Komplekse bølgeformet facadeelementer 

BB fiberbeton leverede omkring 70 facadeelementer i en kompleks bølgeformet geometri, alle monteret med indstøbte stålrammer. Da elementerne skulle designes tilbage i 2016-2017 var arkitekten med til at udvikle en ny sort/mørkegrå farve særligt til dette projekt. 

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig