Skip to main content

Innovativ arkitektur i København

Ørestad Gymnasium

BYGGEÅR

2007

ARKITEKT

3XN Architects

ENTREPRENØR

Skanska

Ørestad Gymnasium

Innovativ læring og design

Ørestad gymnasium er den første skole i Danmark som er opført i forlængelse af gymnasiereformen i 2005, med intentionen om at styrke studerendes faglige kompetencer, opfordre tværfaglig læring, og slå bro over kløften mellem humaniora og naturvidenskab. Vision for skolen havde en stor indflydelse på bygningens arkitektoniske design med en innovativ tilgang til det interne layout og det eksterne udtryk.

Danmarks regler for energieffektivitet er en af de mest krævende i verden, og denne bygning anses som værende et forbillede for energieffektivitet. Bygningen har adskillige funktioner såsom naturligt ventilering, et udvendigt facadesystem som forhindrer direkte sollys, og skolen er forbundet til byens fjernvarmesystem.

Prisvindende arkitektur

Bygningen blev tildelt prisen for ”bedste arkitektur i Norden 2008”. Dommerne udtrykte at skolen sætter nye standarder for indretning af læringsmiljøer og skolen føles som et sted, man har lyst til at opholde sig.

Det nordiske arkitektur- og designtidsskrift FORUM tildelte Ørestad gymnasium ”Forumsprisen 2008”. Prisen er den eneste af sin slags. Vinderen blev valgt af en international jury med dommerne fra adskillige Nordiske lande.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig