Skip to main content

Perforeret mønster i fiberbetonfacade

NSM Servicebygning

BYGGEÅR

2022

ARKITEKT

Tengbom

ENTREPRENØR

PEAB Sverige

BYGHERRE

Region Skåne

NSM Servicebygning

Moderne servicebygning til Svensk hospital

På ethvert moderne hospital er det nødvendigt, at driften forløber uden større problemer og et effektivt servicesystem er afgørende. NSM Servicebygningen er en ny del af Malmøs sygehusområde, og forsyner hospitalet med de basale forsyninger som tekstiler, mad, medicin mm. Servicebygningen er tegnet af Tengbom.

Perforeret facade i fiberbeton

Facadeelementerne foran gas- og brændstoftankstationen er designet med øje for bedre ventilation for at mindske risikoen for eksplosion. Disse perforerede elementer er fremstillet i fiberbeton, da materialet tillader det perforerede mønster, samtidig med at det er stærkt og stabilt nok til at holde.

Disse fiberbetonelementer krævede et særligt øje for detaljer i både formbygningen og støbeprocessen. Formbygningen involverede et omfattende arbejde, da hvert hul bestod af en formblok, der blev samlet og adskilt mellem hver støbning. Ved støbningen var det vigtigt at være opmærksom på at sprøjte og rulle sådan at fiberbetonen kom ind i hver tynd væg mellem hullerne. Dette var afgørende for styrken og stabiliteten af elementerne.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig