Skip to main content

Fiberbetonfacadebeklædning til unik multifunktionel kompleks

Nivy Station

BYGGEÅR

2021

ARKITEKT

Benoy

INGENIØR

Ingsteel

BYGHERRE

HB Reavis

Nivy Station

Et unikt byggeprojekt

I hjertet af et livligt kvarter i Bratislava er Nivy Station designet som et unikt projekt som kombinerer en bus terminal, indkøbscenter og adskillelige andre faciliteter for aktiv afslapning og hygge. Bygning har en omfattende grøn oase på taget som fungerer som en destination året rundt med et hav af aktiviteter. På taget finder du indkøbsmuligheder, afslapningsområder, en legeplads, plads til arrangementer og caféer.

Visionen for projektet er at gøre Nivy Station is det nye sociale samlingspunkt i Bratislavas New Nivy kvarter. Kvarteret has set en stor udvikling de seneste år, inklusiv nye kontorbygninger og beboelser. Nivy Station er tæt på SKY PARK tårnene, hvor BB fiberbeton ligeledes har leveret fiberbetonfacader.

En farvet & tekstureret fiberbetonfacade

BB fiberbeton producerede 2.300 facadeelementer i 290 varianter, hvilket svarer til 4.600 m2 fiberbeton. Facadeelementerne har en let matteret overflade med synlige grå pletter. Denne unikke overflade giver facaden et mere tekstureret udseende. Alle elementerne er 12 mm i tykkelsen og er monteret med enten indstøbte stålramme eller indstøbte beslag.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig