Skip to main content

Industriel facade i Norge

Mandal Hotel

BYGGEÅR

2018 - 2019

ARKITEKT

Arkitektværelset

ENTREPRENØR

Kruse Smith Entreprenør A/S

BYGHERRE

Mandal Hotel AS

Mandal Hotel

4-stjernede hotel i smukke omgivelser

Mandal Hotel er et 4-stjernede hotel på 4.500 kvadratmeter og åbnede dørene i 2019 som Norges sydligste hotel. Hotellets design afspejler den industrielle og maritime kultur som er at finde i byen. Hotellet har en smuk beliggenhed og ønsket var at hotellets udseende skulle supplere de naturlige omgivelser.

Industriel og komplet facadebeklædning

Fiberbeton blev valgt da materialet giver mulighed for at levere en facadebeklædning som fremstår robust og komplet, samt tillader en industriel og hurtig konstruktion. BB fiberbeton leverede 12 mm facadeelementer både til udvendig og indvendig facadebeklædning, svarende til 1.650 m2 fiberbeton. Elementerne er monteret med indstøbte beslag, indstøbte stålrammer og forsænkede huller for at opfylde ønsket om en skjult montering, som giver det færdige resultat et rent og solidt udtryk.

BB fiberbeton made it possible to create a precise concrete facade that could give us the same expression both outside and inside in the atrium

Grethe Løland,
Architect MNAL, Arkitektværelset

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig