Skip to main content

Fiberbeton facade til LEGO Campus i Billund

LEGO Campus

BYGGEÅR

2018

ARKITEKT

C.F. Møller Architects

INGENIØR

Niras

LEGO Campus

Innovativ & legende arkitektur

LEGO’s opfindsomme og legende virksomhedskultur reflekteres i det nye hovedkvarters innovative og kreative arkitektur designet af C.F. Møller Architects. Inspirationen til det nye bygningskompleks kommer fra et billede af en dreng som stolt viser sit LEGO hus frem. Dette udspiller sig tydeligt i den nyskabende sammensætning af de i alt otte bygninger og de store LEGO klodser i fiberbeton som præger facaden.

Bæredygtighed har haft stor betydning for byggeriet og dette indebærer valget af byggematerialer. Fiberbeton er et ekstremt holdbart materiale, med en levetid på mere end 100 år, og det kræver ingen teknisk vedligeholdelse. Materialet og produktionen deraf er miljøvenligt med ingen giftige stoffer og et lavt energiforbrug. Læs endnu mere om bæredygtigheden af fiberbeton.

Formbar fiberbeton

BB fiberbeton producerede 30 store facadeelementer formet som LEGO klodser. LEGO klodserne er produceret i BBf no.92 lys grå og er monteret med indstøbte stålrammer. Dette projekt er endnu et eksempel på kreativiteten og formbarheden som er mulig med fiberbeton.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig