Skip to main content

Fiberbetonkunst i stor skala

Herlev Hospital skulpturer

BYGGEÅR

2021

ARKITEKT

Superflex

INGENIØR

10tons

Herlev Hospital skulpturer

Særlig fiberbetonkunst i stor skala

De flere meter høje frugt og grønt skulpturer som dekorerer Herlev Hospitals indgange og grønne områder er et helt særpræget fiberbetonprojekt for BB fiberbeton.

Danske kunstergruppe Superflex står bag kunstprojektet, som udgøres af seks store skulpturer af udvalgte frugter og grøntsager.

Skulpturerne er skaleret gengivelser af hhv. en pære, gulerod, kartoffel, broccoli, et hvidløg og et jordbær.

Kunsten er at finde ved udvalgte indgange og i de grønne områder omkring hospitalet, sådan at kunsten ikke kun nydes af patienter og personale, men også borgerne som benytter de grønne arealer, får glæde af kunsten.

 

Formbar fiberbeton med stor detaljegrad

De seks grøntsager og frugter har gennemgået scanningsmeter som MRI, laser og fotogrammetri, hvilket gav 3D-koordinaterne fra overfladerne, således at de kunne genskabes i nøjagtige 3D-modeller.

Selve modelleringsarbejdet har været et samarbejde mellem 10tons og BB fiberbeton.

Skulpturerne er støbt i hvid fiberbeton, så de harmonerer med de omliggende bygninger, samt har et klassisk rent udtryk.

De har alle en godstykkelse på 20 mm og er mellem 2,5 og 3,5 meter høje – guleroden er 13,5 meter lang.

Projektet er et særligt udtryk for den exceptionelle formbarhed og detaljegrad som er mulig med fiberbeton.

 

GRCA GRC2023 Award vinder 

BB fiberbeton A/S indsendte projektet til nominering i kategorien "Best Non-architectural Landscaping GRC application/product" til GRCA Awards Ceremonien i maj 2023. 

Herlev Hospital Sculptures vandt GRCA GRC2023 Prisen, efter at være blevet valgt af et panel af eksterne dommere, blandt i alt 11 nominerede projekter fra GRCA Full Members. 

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig