Skip to main content

Formbar facadebeklædning i Sverige

Flundran

BYGGEÅR

2006 - 2008

ARKITEKT

Schmidt Hammer Lassen Architects

ENTREPRENØR

Skanska Sverige AB

Flundran

En prominent facade med formbar fiberbeton

Flundran er en 10.000 kvadratmeter stor ejendom beliggende i Malmøs indre havn med udsigt over vandet i tre retninger. Flundran huser den svenske domstol, appelretten og regeringskontorer. Bygningen med sine to hjørner og buede facade ligner en stor skrubbe og facadens arkitektoniske udtryk er ment til at afspejle den omliggende terræns konturer.

Facadebeklædning fra BB fiberbeton

BB fiberbeton leverede facadeelementer til dette projekt og elementerne er monteret med vores eget FA1000®-system, et unikt monteringssystem udviklet af BB fiberbeton. FA1000® er let at montere, og med elementer tilpasset til den enkelte facade er det, med skjult montageløsning, med til at give facaden et roligt og harmonisk udtryk. Facadeelementer fra BB fiberbeton udnytter formbarheden af fiberbeton til at skabe komplekse former og kurver, med en overflade som kan skræddersys til det individuelle projekt.

BREEAM miljøcertificering

Ejendommen er miljøcertificeret i henhold til BREEAM In-Use og er bedømt til ’Very Good’. BREEAM (Building Research Establishment environmental assessment method), er en af verdens førende certificeringsordninger med fokus på bæredygtighed.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig