Skip to main content

Fiberbeton Facade I Et Klassisk Design

Ekmansgatan 5

BYGGEÅR

2022

ARKITEKT

Albert Svensson, i samarbejde med Inobi

ENTREPRENØR

RK Natursten; Tuve Bygg

BYGHERRE

TB-Gruppen

Ekmansgatan 5

At ære fortiden med moderne byggemetoder

Ekmansgatan 5-projektet, som oprindeligt vakte debat i arkitektkredse i Sverige, stræber efter at hylde både sine historiske omgivelser og den klassiske arkitektoniske stil, og samtidig anvende moderne byggemetoder og materialer.

Denne balance mellem den klassiske æstetik og de moderne metoder medførte en række udfordringer, der skulle løses, inden byggeriet kunne påbegyndes. Derfor havde vi tidlig kontakt med klienten og arkitekten angående projektet, hvor vi rådgav om mulighederne med vores fiberbeton (GRC).

Vores fiberbetonelementer blev valgt til de ioniske kapitæler og frontoner samt brystværn, gesimser, murkroner og hjørneelementer med kugler, der pryder facaden. I alt ca. 260 m2 fiberbeton.

Albert Svensson (arkitekt) tegnede alle de komplekse arkitektoniske detaljer, men tegner kun i hånden. Her igen stødte de klassiske og moderne metoder sammen, så alle tegninger måtte herefter digitaliseres af Inobi Architecture.

 

Støbningsteknikker til Højtkvalitets-Elementer

De fleste forme til dette projekt blev håndlavet internt, mens mere komplekse forme blev CNC-frejset med hjælp fra Broby Modelindustri AB.

Vi anvendte samtlige af vores støbningsteknikker til dette specifikke projekt og trak på vores teams enorme ekspertise for at sikre produktionen af højtkvalitets-elementer med den skræddersyede farve og finish, som arkitekten havde valgt.

 

Priser:

Projektet har modtaget priser for sin dedikation til den klassiske stil, samtidig med brug af moderne materialer som fiberbeton:

  • “Best Residential Project 10-19 units” at “European Property Awards”, November 2022
  • “Best International Housing Project” in its category, “International Property Awards”, Februar 2023 

 

Projektet blev også nomineret ved GRC2023 GRCA-kongressen (Maj 2023) i kategorien "Best use of GRC in a new build project with classical design" som et af BB fiberbeton A/S's projekt-nomineringer.

 

Bemærkelsesværdig omtale:

Det er værd at bemærke, at projektets dedikation til klassisk arkitektonisk design, trods at det er en nybyggeri og bruger moderne byggemetoder, nævnes og roses stort i "The Revolution That Is Changing Architecture" af The Aesthetic City på YouTube.

Se videoen her >

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig