Skip to main content

Ikonisk boligbygning med havudsigt

AARhus

BYGGEÅR

2019

ARKITEKT

BIG & Gehl Architects

ENTREPRENØR

Kai Andersen A/S

INGENIØR

MOE A/S

BYGHERRE

Kilden & Mortensen

AARhus

Ambitiøse arkitektoniske former

AARhus er et ambitiøst byggeprojekt med et unik og moderne arkitektonisk udtryk. Arkitekternes vision er at repræsentere sjælen og den arkitektoniske ånd i Aarhus. Formet som to AA’er står bygningen som et nyt kendetegn og byder besøgende velkommen til byen. Bygningen står på den menneskeskabte ø, Ø4, og har udsigt over havn, by og natur. Den 20 etagers høje bygningen huser 250 lejligheder, alle med havudsigt.

Formbare & holdbare facader

Den unikke AA form og arkitekternes vision om at skabe en moderne bygning anderledes fra andre, gjorde at fiberbeton var et oplagt materialevalg til projektet. Formbarheden og alsidigheden af fiberbeton giver arkitekter en exceptionel design frihed.

Med visionen om at skabe et nyt kendetegn for byen Aarhus, er det også vigtigt at vælge materialer som er holdbare og vil fremstå pæne i lang tid. Fiberbeton er modstandsdygtigt overfor al slags vejr og vores fiberbetonelementer kan let afrenses, så de fremstår som nye.

BB fiberbeton leverede omkring 940 fiberbetonelementer til facaden. Facadeelementerne er monteret med en kombination af indstøbte stålrammer, indstøbte inserts og forsænkede huller med propper. Denne montageløsning tilbyder en let og skjult montering og det endelige resultat kræver ingen teknisk vedligeholdelse. Elementerne er gennemfarvet i BBf no. 04 lys grå.

Holdbart, let, formbart

Fiberbetonbeklædning

Gennem design og produktion hjælper vi arkitekter, entreprenører og bygherre med at skabe holdbare, unikke og bæredygtige facader. Uanset om du skal påbegynde et nybyggeri eller et renoveringsprojekt er fiberbeton egnet til begge med materialets holdbarhed, lave vægt og særdeles formbarhed.

Fiberbeton (også kendt som GRC) er utroligt alsidigt og giver dig en arkitektonisk design frihed med næsten uendelige muligheder. Med formbarheden af fiberbeton kan du opnå enhver geometri og med en overflade designede til dit specifikke projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores beklædningselementer er typisk kun 12 mm i tykkelsen. Dermed er vores elementer lette at håndtere og transportere samtidig med at mindske belastningen på bygninger.

Fiberbeton er et ideelt facademateriale hvis holdbarhed og bæredygtighed er af stor betydning. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år uden behov for teknisk vedligeholdelse, og det hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale). Med et bæredygtigt materiale og en miljøvenlig produktion uden giftige stoffer, er produkter fra BB fiberbeton oplagt til miljøcertificeringer, så som LEED, DGNB og BREEAM.

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, en formindsket tykkelse og en høj styrke.

Vi hjælper med at forme din idé

Udfyld formularen og lad os kontakte dig