Skip to main content

Ikonisk boligbygning med havudsigt

AARhus

BYGGEÅR

2019

ARKITEKT

BIG & Gehl Architects

ENTREPRENØR

Kai Andersen A/S

BYGHERRE

Kilden & Mortensen

AARhus

Ambitiøse arkitektoniske former

AARhus er et ambitiøst byggeprojekt med et unik og moderne arkitektonisk udtryk. Arkitekternes vision er at repræsentere sjælen og den arkitektoniske ånd i Aarhus. Formet som to AA’er står bygningen som et nyt kendetegn og byder besøgende velkommen til byen. Bygningen står på den menneskeskabte ø, Ø4, og har udsigt over havn, by og natur. Den 20 etagers høje bygningen huser 250 lejligheder, alle med havudsigt.

Formbare og holdbare facader

Den unikke AA form og arkitekternes vision om at skabe en moderne bygning anderledes fra andre, gjorde at fiberbeton var et oplagt materialevalg til projektet. Formbarheden og alsidigheden af fiberbeton giver arkitekter en exceptionel design frihed.

Med visionen om at skabe et nyt kendetegn for byen Aarhus, er det også vigtigt at vælge materialer som er holdbare og vil fremstå pæne i lang tid. Fiberbeton er modstandsdygtigt overfor al slags vejr og vores fiberbetonelementer kan let afrenses, så de fremstår som nye.

BB fiberbeton leverede omkring 940 fiberbetonelementer til facaden. Facadeelementerne er monteret med en kombination af indstøbte stålrammer, indstøbte inserts og forsænkede huller med propper. Denne montageløsning tilbyder en let og skjult montering og det endelige resultat kræver ingen teknisk vedligeholdelse. Elementerne er gennemfarvet i BBf no. 04 lys grå.

Holdbar, let, formbar

Fiberbeton beklædning

Fiberbeton (GRC) er et utroligt alsidigt beklædningsmateriale som giver en stor design frihed og et hav af muligheder. Fiberbeton elementer kan formes i hvilken som helst geometri med en overflade designet til det individuelle projekt. Fiberbeton er et let materiale og vores elementer har typisk kun en tykkelse på 12 mm. Materialets lethed mindsker belastningen på bygningen. Fiberbeton er et ideelt materiale til facadebeklædning med en holdbarhed på over 100 år uden behovet for teknisk vedligeholdelse. Fiberbeton elementer hverken buler, ruster eller brænder (klasse A materiale).

Fiberbeton er fremstillet af hvid cement og fine fritlagte sten, armeret med glassfibre. Vi bruger en speciel sprøjteteknik til at producere vores fiberbeton elementer. Denne teknik giver en lav vand/cement-forhold, formindsket tykkelsen og høj styrke. Med sin lange holdbarhed, lave vægt og store formbarhed er fiberbeton et optimalt valg til både nye byggerier og renoveringsprojekter.

Kontakt formular

Udfyld formularen og lad os kontakte dig