Skip to main content

Et holdbart & bæredygtigt materiale

Miljøvenligt byggeri & bæredygtigt design

Bæredygtighed præger i stigende grad arkitekturen og byggebranchen. Den stigende efterspørgsel på bæredygtigt design og miljøvenligt byggeri har medført at populariteten af miljøcertificeringer, så som LEED, BREEAM og DGNB, er steget. Dermed er kravene til bæredygtige byggematerialer også steget og her ligger fokus særligt på materialers holdbarhed og en miljøvenlig produktion.

En af de centrale faktorer i bæredygtigt byggeri og en af de many fordele ved fiberbeton er holdbarhed. Fiberbeton er holdbart i mere end 100 år og er modstandsdygtigt overfor al slags vejr – både i ekstrem hede og i frysende kulde. Fiberbeton kræver ingen teknisk vedligeholdelse efter montering og elementerne kan let rengøres så de fremstår nye igen. Med vores seneste udvikling, den nye generation af fiberbeton, har vi opnået en bedre finish og en tættere overflade, hvilket øger modstandsdygtigheden overfor alger og smuds.

Endvidere, er produktionen af materialer er vigtigt punkt i miljøcertificeringer. Produktionen hos BB fiberbeton er uden giftige stoffer. Vi har et lavt energiforbrug og vores strøm stammer fra vedvarende energikilder.

Et godt værktøj til din miljøcertificering

Miljøvaredeklaration - EPD

Vi har en klar målsætning om at mindske miljøpåvirkningen under vores produktion, transport og selve brugen af vores fiberbetonelementerne. Vi oplever en stigende efterspørgsel og krav til miljøvaredeklarationer, og fra marts 2021 har vi en EPD på vores facadeelementer.

Når man skal beregne en bygnings miljømæssige aftryk, eksempelvis ved en DGNB certificering eller LEED certificering, er det vigtigt at kigge på hvilke materialer den opføres i. Til dette, er vores EPD (miljøvaredeklaration) et vigtigt værktøj til at vise den miljømæssige påvirkning af vores fiberbeton elementer.

EPD’en er verificeret af en tredjepart og beregnet efter internationale standarder. Den dokumenterer en vurdering af energi- og ressourceforbruget samt miljøpåvirkningerne i løbet af produktets livscyklus. I vores EPD er der ikke blot blevet deklareret selve produktet, men også transporten og produktionsprocessen, samt selve brugen af vores produkt.

Download vores EPD.

Bæredygtige highlights

Bæredygtige fordele

  • 100+ år holdbarhed
  • Modstandsdygtig overfor al vejr
  • Ingen teknisk vedligeholdelse
  • Skræddersyet elementer for a undgå spild på byggepladsen 
  • Lavt energiforbrug
  • Reducerede belastning på bygningen
  • Reducede cement indhold pr. kvadratmeter
  • Reducerede transportomkostninger

MADE FAST partner

MADE (Danmarks produktionsakademi) er det danske nationale initiativ for forskning, og målet er at styrke produktionsvirksomheder med ny viden. MADE FAST projektet er et samarbejde, der har for øje at udvikle nye løsninger og muligheder for at gøre produktionen i Danmark mere fleksibel, smidig og bæredygtig. Projektet hjælper danske produktionsvirksomheder med at udvikle og implementere nye løsninger i deres produktion med henblik på at øge bæredygtigheden af deres produktion.

Vores mål som partner i dette projekt er at afdække måder at genbruge så meget af det overskydende materiale fra vores støbeforme og enhver restbeton til andre formål. Målet er at udvikle en forretningsmodel, der kan imødekomme dette mål og reducere spild i vores produktion betydeligt.

Som et resultat af dette partnerskab, har vi fundet en ny måde at genanvende noget af vores beton rest i samarbejde med STARK. Vi producerer hegnsfødder af vores overskydende våde beton, og på trods af at det kun resulterer i to til fire hegnsfødder om ugen, har STARK planer om at sælge dem som del af deres cirkulære og bæredygtige alternativ til ny beton.

RECS certifikat

Vores produktion kræver et lavt energiforbrug og for yderligere at begrænse vores miljømæssige aftryk, har vi modtaget et RECS certifikat fra den 1. januar 2021. RECS certifikatet garanterer at vores strøm stammer fra vedvarende energikilder, eksempelvis vindmøller.

Miljøvaredeklaration

En miløvaredeklaration (EPD) er et nyttigt værktøj til miljøcertificeringer. EPD’en beregnet efter internationale standarder af en selvstændig tredjepart. Den kommunikerer en vurdering af energi- og ressourceforbruget samt miljøpåvirkningerne i løbet af produktets livscyklus.

Bæredygtig renovering af historisk bygning

NH Collection Hotel

Renoveringen af det historiske "Ørkenfortet" i København er designet med bæredygtighed i fokus. ATP Ejendomme som var bygherre på projektet, besluttede fra begyndelsen at renoveringen skulle DGNB certificeres. Som et af de første renoveringsprojekter i Danmark er byggeprojektet præ-certificeret DNGB-guld.

DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) systemet er internationalt anerkendt som det globale benchmark for bæredygtigt. Certificeringen er baseret på den fulde livscyklus af et projekt og hele projektets faser bliver evalueret. Rangeringen inkluderer bronze, sølv, guld og platin.

NH Collection Copenhagen Hotel

Første DGNB guld certificering af renovering i Danmark

Sorgenfrivang II

Sorgenfrivang II er det første renoveringsprojekt i Denmark som modtog en DGNB guld certificering. Fiberbeton blev valgt til dette projekt dels på grund af materialets holdbarhed.

DGNB certificeringen er baseret på den fulde livscyklus af et projekt og hele projektets faser bliver evalueret. Med høje miljømæssige krav til byggematerialer, er fiberbeton er ideelt valg til miljøcertificeringer. Materialet er bæredygtigt, holdbart, og produktionen er miljøvenlig.

Sorgenfrivang II

LEED certificeret byggeri

Priorn

Priorn, en moderne kontorbygning i det centrale Malmø, er certificeret LEED platin, deres højeste klassificering.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) er et klassificeringssystem der måler hvor effektiviteten af en bygnings design og drift. Det er det mest anvendte system for miljøvenligt byggeri i verden.

Klassificeringen er baseret på at optjene point på tværs af ni kategorier, alle relateret til miljøvenligt byggeri. Kategorierne inkluderer energi og ressourcer, materialer og ressources og bæredygtige byggepladser. Baseret på antallet af optjente point kan en bygning certificeres med enten sølv, guld eller platin.

Priorn

BREEAM vurderet byggeri i Sverige

Flundran

Flundran er bygning i Malmøs indre havn og facaden er beklædt med fiberbeton fra BB fiberton. Bygningen er miljøcertificeret i henhold til BREEAM ’In-Use’ og er bedømt til ’very good’.

BREEAM (Building Research Establishment environmental assessment method), er verdens førende miljøcertificeringsordning for omfattende projekter, infrastruktur og bygninger. Evalueringen er certificeret af en tredjepart og certificeringen kan foregå på forskellige stadier i byggeriets livscyklus.

BREEAM ’In-Use’ er en miljøvudering af bygningens operationelle ydeevne. Klassificeringssystem spænder fra ’pass’, ’good’, ’very good’ og ’outstanding’.

Flundran

Bæredygtig beton arkitektur

AFI Vokovice

Afi Vokovice består af to kontorbygninger i Prag og er certificeret med LEED platin.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) er et klassificeringssystem der måler hvor effektiviteten af en bygnings design og drift. Det er det mest anvendte system for miljøvenligt byggeri i verden. Klassificeringen er baseret på at optjene point på tværs af ni kategorier, alle relateret til miljøvenligt byggeri.

Kategorierne inkluderer energi og ressourcer, materialer og ressources og bæredygtige byggepladser. Baseret på antallet af optjente point kan en bygning certificeres med enten sølv, guld eller platin.

AFI Vokovice

Vi vil gerne høre fra dig

Del dine kommende projekter med os og lær hvordan fiberbeton kan realisere din vision

Kontakt os