MATERIALET

BB fiberbeton er glasfiberarmeret beton, som fremstilles af hvid cement og knust dolomit, der armeres med glasfibre. Det er et miljøvenligt og let materiale, der giver stor kreativ kontrol over form og finish.

Materialet sprøjtestøbes til tynde, lette elementer, der er nemme at håndtere og enkle at montere. Det er et hårdt materiale med en holdbarhed, der kan modstå ekstreme vejrforhold.

BB fiberbetons mange muligheder strækker sig yderligere til finish, hvor farver, et naturligt udseende eller et fint glat udtryk blot er nogle af de mange tilvalg.

BB fiberbeton er fleksibelt og kan tilpasses til ethvert projekt.

BB fiberbeton er godkendt som “Full Member” af den internationale brancheorganisation GRCA, hvilket indebærer årlig ekstern kontrol af, at vi følger de højeste kvalitetskrav til produktionen.

materialedata

Produktion af BB fiberbetons elementer udføres og kontrolleres
i henhold til BB fiberbetons kvalitetsmanual.
Dokumentation kan rekvireres.

trykstyrke mpa

trækstyrke mpa

Bøjningstrækstyrke mpa

slagstyrke kj/m2

Brandteknisk klassifikation

BB fiberbeton tilfredsstiller kravene til klasse A materiale iht. DS 1065.1 og kan fremstilles ikke-brændbart.

designmuligheder

BB fiberbetons store formbarhed giver enestående muligheder for formgivning. Elementerne kan opsprøjtes i 3-dimensionelle forme, eller i plane forme og derefter foldes i flere planer, før de hærder. Metoderne kan kombineres.

Ved hjælp af gummiafstøbninger kan BB fiberbeton fremstille elementer til genskabning af tidligere tiders ornamenterede arkitektur.

farver

BB fiberbetons naturlige farver er marmorhvid. Materialet kan indfarves til for eksempel gullig sandstennuance, forskellige gråtoner samt efter specielle ønsker.

Endelig kan BB fiberbeton males med ønsket farve med vejrbestandig akrylmaling ligesom ekstremt udsatte steder kan behandles med imprægnering.​

holdbarhed

Glasfiberarmeringen betyder, at BB fiberbeton opnår optimal sejhed og holdbarhed. Betydningen af mikrorevner elimineres, så vandtrængning og dermed forvitring undgås.

Vejrligets påvirkninger giver ingen ændring af farve og overflade.

overflader

BB fiberbeton elementer kan fremstilles med helt glatte overflader, med betonstruktur, sandblæste, børstet, rillet, med mønster i relief eller prægning i overfladen.

Styrke

BB fiberbeton har stor træk- og bøjningstyrke. Det muliggør fremstilling af meget store elementer i tynde dimensioner. Ved større elementer indbygges dog en afstivende stålramme.

vedligeholdelse

BB fiberbeton kræver ingen vedligeholdelse udover eventuel afvaskning på grund af miljøforurening så som sod.

Få sidste nyt fra BB fiberbeton

Hvis du vil vide mere om vores materiale og produktionsmetode